Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

250 аудио урока по български език изпрати вицепрезидентът на сънародниците ни в испаноговорящи страни

250 аудио урока по български език изпрати вицепрезидентът на сънародниците ни в испаноговорящи страни

В навечерието на 11 май, когато почитаме паметта на славянските първоучители Светите братя Кирил и Методий, вицепрезидентът Илияна Йотова изпрати 250 аудио урока по български език до българските общности в испаноговорящи страни.

Няколко десетки дружества ще се възползват от безвъзмездно предоставените звукозаписи, чрез които да усъвършенстват знанията по български език.

„Животът ви е отвел в други страни и континенти, но зная, че сте запазили корените на една и съща обич – обичта към Родината. Това е онази невидима, но тъй силна връзка между всички българи по света. Още една дейна и величествена сила ни държи споени заедно – това е родният ни език“, заяви вицепрезидентът Йотова в специално видео обръщение към сънародниците ни в Аржентина, в което обяви даряването на аудио уроците.

„Изпращам ви гласа на Родината. Вярвам, че с говоримия жив български език ще заздравим връзката с България. Вярвам, че благозвучната българска реч ще заплени и вашите близки хора, и чужденците! Така ще отидем крачка по-напред в мисията да пазим и разпространяваме българския език и култура“, подчерта Илияна Йотова.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.