Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Нови суперкамери ще следят за нарушения на пътя

Нови суперкамери ще следят за нарушения на пътяснимка: plovdiv-press.bg

Поставят нови суперкамери на пътя. Устройствата ще заработят от тази седмица, като идеята е да се засили контролът на движението.

Новите камери са на тринога и са разпределени в София, Варна, Бургас, Пловдив, Русе и Ловеч. Това означава, че са преносими и всеки път ще засичат нарушители от различни и изненадващи места. Ще могат да снимат за превишена скорост и през деня, и през нощта.

От малко повече от месец те се тестват от органите на реда, за да е сигурно, че няма да дават грешки, когато влязат в употреба. Разликата от познатите у нас камери е, че тези ще могат да засичат с точно каква скорост се движи всяка кола и неправилно изпреварване.

„Издадените електронни фишове за превишена скорост постоянно растат. Това говори за една недобра дисциплина на шофьорите. Само за изминалата събота, когато валеше, имаше рязък скок на произшествията със загинали и ранени”, каза Лъчезар Близнаков от „Пътна полиция”. / Нова ТВ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.