Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Над 2/3 от пътните знаци у нас не отговарят на изискванията

Над 2/3 от пътните знаци у нас не отговарят на изискваниятаснимка: nova.bg

Над 2/3 от пътните знаци не отговарят на изискванията и на практика са невидими за шофьорите. Това показва инспекция на експерти по пътна безопасност със специални уреди. Причината за проверката е поредицата от тежки катастрофи в последните седмици.

Около мнението, че знаците и маркировката са причина за много от катастрофите се обединиха и пътни експерти. Затова започнаха да правят проверки на качеството им в населените места. Стартът на инспекцията е близо до училище. Първо се прави оглед на знаците за това дали имат стикери за годност.

„Ако има стикер, минаваме на следващата стъпка, това е дали знакът е светлоотразителен”, заяви Диана Русинова от Европейски център за транспортни политики. / Нова ТВ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.