Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Одобрени са допълнителни разходи по бюджета на Министерството на отбраната

Одобрени са допълнителни разходи по бюджета на Министерството на отбранатаснимка: dnevnik.bg

Министерският съвет одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерството на отбраната за 2020 г., за сметка на предвидените средства по централния бюджет за 2020 г. Средствата в размер на 2 737 хил. лв. са необходими за придобиване, поддръжка и ремонт на въоръжение и техника, и строително-ремонтни дейности и ще спомогнат за преодоляване на дефицита от ключови способности на въоръжените сили.

С друго правителствено постановление по бюджета на МО за настоящата година се одобряват допълнителни разходи в размер на 50 000 000 лева за реализация на инвестиционен проект „Модернизация на Т-72 за нуждите на танковите формирования от Сухопътни войски“.

Реализирането на инвестиционния проект „Модернизация на Т-72 за нуждите на танковите формирования от Сухопътни войски“ ще позволи придобиване на нови и повишаване на съществуващите способности. Проектът е пряко свързан с концепцията за изграждане на отбранителна способност на декларираната в НАТО бригада от „тежък“ тип.

С реализирането на проекта ще се преодолее технологичното изоставане на танковите формирования по отношение на системите за управление на огъня, защитеност на комуникациите и ситуационната осведоменост. Чрез него също така ще се постигне оперативна съвместимост на силите и средствата както в национален, така и в съюзен формат. Това от своя страна ще доведе до изпълнение на поетите съюзни ангажименти на Република България по отношение на колективната система за сигурност.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.