Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Откриване на градинка „София“ в грузинската столица Тбилиси

Откриване на градинка „София“ в грузинската столица Тбилиси

Градинка „София“ бе официално открита днес, 19.03.2021 г., в грузинската столица Тбилиси. Наименуването на градско озеленено пространство в главния грузински град на името на българската столица София се посвещава на Националния празник на Р България.

В своето изказване в началото на официалната церемония, стартирала с изпълнение на химните на двете страни, посланик Иванова отправи благодарности към Община Тбилиси, както и към ръководството на Общинския съвет, за реализирането на инициативата, идеята за която бе за първи път лансирана от Посолството на Р България в Грузия през 2019 г. Българският посланик посочи, че е изключително горда от факта, че наименуването на градското пространство на името на столицата на Р България София се случва броени дни след отбелязването на Националния празник, което само по себе си е жест, наситен със символика, показващ внимание към страната ни и за пореден път препотвърждаващ съществуващите отлични двустранни отношения, както между Р България и Грузия, така и между техните столици. В словото си посланик Иванова се спря на традиционната българска подкрепа за териториалната цялост и суверенитет на Грузия и амбициите й за членство в ЕС и НАТО.

След края на официалната церемония официалните лица, както и присъстващите гости имаха възможността да разгледат изложбата „Красотите на България“, която по инициатива на общинския съвет на гр. Тбилиси бе експонирана по време на мероприятието.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники