Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

ГЕРБ събра 20 хил. лв. за рождения ден на Борисов, той ги дава за църква и джамия

ГЕРБ събра 20 хил. лв. за рождения ден на Борисов, той ги дава за църква и джамия

Депутатите от управляващата партия ГЕРБ са събрали 20 хил. лв. за подарък на лидера на формацията и премиер Бойко Борисов, който вчера навърши 59 г. Това стана известно от изявление на председателя на групата на ГЕРБ Цветан Цветанов в кулоарите на Народното събрание.

Цветанов направи специално изявление, за да обяви как ще бъдат изразходвани парите, като подчерта, че според Борисов те винаги трябвало да отиват за благотворителност: "Решението, което даде премиерът и посещавайки Израел, покланяйки се пред Божия гроб, да отидат 10 хил. лв. за построяването на новата църква в Бяла, Русе", каза Цветанов. Другата част от сумата - 10 хил. лв., ще отидат за ремонт на джамията, намираща се в село на територията на община Исперих.

По-късно беше уточнено, че става дума за дострояване на църквата "Св. Панталеймон" в Бяла и на джамията в село Подайва, която от две години е в ремонт. / Дневник

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.