Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Малки самолети вече ще могат да кацат на летище "Русе"

аэропорт Русеаэропорт Русе

Eдинственото общинско летище в страната – летище "Русе", получи лиценз за летателна площадка за малки самолети. Удостоверението за това е издадено от Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията преди два дни, съобщиха от общината.

Миналата седмица експерти са проверили на място инфраструктурата и са установили, че тя вече е възстановена, положена е маркировка, почистени са зоните за безопасност и сигурност.

Таксите и тарифите за ползването на летището са в размер на 30 лева за кацане на самолет до 3 тона и 40 лева за над 3 тона, като се заплащат по 10 лева за всеки тон отгоре. Цената за паркиране и престой до 24 часа е 4 лева и ще се плаща само от регулярните полети.

Очаква се летище "Русе" да се използва активно, тъй като за разлика от други малки летища пистата е с бетоново покритие и на нея може да се каца целогодишно, а освен това е предвидено и зимно почистване. / Дневник

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники