Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Удължават пистата на летището в Горна Оряховица

аэропорт в Горна Оряховицаснимка: TravelNews.bgаэропорт в Горна Оряховица

Пистата на летището в Горна Оряховица ще бъде удължена, за да може да приема по-големи самолети. Концесионерът на най-малкото международно летище у нас е внесъл в общинската администрация искане да купи 6 декара общински терени.

Сегашната писта на аерогарата в Горна Оряховица е с дължина 2450 метра, което позволява излитане и кацане на самолети от категория код D. На този етап се извършват геоложките проучвания и дейностите за изготвяне на генералния план за развитие на летището. След тяхното приключване ще стане ясно с колко може да бъде удължена пистата, обясниха от аеродрума.

Близо 32 милиона лева инвестиции са предвидени в 35-годишния срок на концесията на летище Горна Оряховица. Аерогарата беше отдадена на концесия през миналата година. / БНР

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.