Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

С 18% е нараснал пътническия поток през българските летища за 2017 г.

Светослав СтануловСветослав Станулов

2017 г. беше добра за българската авиация, със значим ръст на превозените пътници от около 18 на сто. Общо 11 500 хил. пътници са превозени с редовни и чартърни полети от и до България през изминалата година. Това каза Светослав Станулов, председател на Асоциацията на българските авиокомпании, на 16-та годишна среща на авиопревозвачите в България.

Той уточни, че този ръст се дължи основно на нискотарифните превозвачи, като особено това важи за Летище София. Най-голям е ръстът в международните редовни линии, а делът на чартърните полети намалява, посочи още той. По международни полети от и до София ръстът на превозени пътници е 29 на сто, а от и до Варна и Бургас - общо 6 на сто.

През Летище София са преминали 6,5 млн. /над 56 на сто/, пътници, а през Варна и Бургас - по 4,9 млн. пътници, или близо 43 на сто от общо превозените през годината.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.