Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

България е на 66-о място в класация за право на собственост

България е на 66-о място в класация за право на собственост

България е на 66-о място в класацията на международния индекс "Право на собственост" за 2016 г., разработван от алианса "Право на собственост" и представен в България от Института за пазарна икономика (ИПИ). Индексът дава оценка върху защитата на собствеността в 128 държави, които включват 93% от населението на света и 98% от световния БВП.

Резултатите се формират спрямо представянето на държавите в три различни категории – правна и политическа среда, право на физическа собственост и право на интелектуална собственост. Средният резултат на държавите по света е 5.45 при максимална оценка от 10 точки. На първо място отново е Финландия с 8.4, следват я Нова Зеландия, Люксембург, Норвегия и Швейцария.

Българското представяне

В класацията България е между Тайланд и Индонезия с резултат от 5.02 т.. От трите показателя страната се справя най-добре в правото на физическа собственост и най-зле в правната и политическата среда. Ниският резултат идва най-вече от липсата на независимост в съдебната власт и високите нива на корупция. Въпреки това България все пак бележи минимален прогрес в тази сфера с 0.1 пункта, с колкото се повишава и общият резултат. / Капитал

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.