Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

ЦИК забрани да се ползва българският флаг в агитматериалите за изборите

ЦИКЦИК

Патриотичният елемент в предизборните кампании у нас ще се свие рязко, след като Централната избирателна комисия (ЦИК) забрани ползването на българския трибагреник и на националния герб в агитационните материали. Това стана с решение на комисията от вторник, с което се преуреждат част от условията и реда за провеждане на предизборна агитация. Същата забрана ще важи и за знамената и гербовете на чужди държави.

Всъщност по този начин ЦИК включва в предписанията си към политическите сили промените в Изборния кодекс, които бяха обнародвани в края на май. Конкретното предложение за забрана на родните и чуждите национални символи дойде от ГЕРБ още през февруари. Мотиви тогава не бяха дадени, но беше ясно, че тази идея цели да удари по БСП. По време на предизборната кампания за местния вот през октомври 2015 г. червеният кандидат за общински съветник в София Тома Трайков предизвика скандал, след като на страницата си във "Фейсбук", на която агитираше в своя полза, постави един под друг флаговете на Русия и на България. От "Атака" също неведнъж бяха ползвали руския трикольор при своите предизборни мероприятия. Сега глобата за нерегламентирано ползване на български и чужди знамена и гербове е от 2000 до 5000 лв. При рецидив тя ще нараства до между 5000 и 15 000 лв. / Сега

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.