Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Георги Марков: Ако ГЕРБ загуби на втори тур, следват избори до дупка

Георгий МарковГеоргий Марков

Ако ГЕРБ загуби президентския вот на втори тур, следват избори до дупка и спирала на политическа нестабилност. Това коментира в сутрешния блок „Добро утро, България“ на Радио „Фокус“ бившият конституционен съдия Георги Марков.

„Президентът Плевнелиев не може да разпусне парламента, тъй като е в последните три месеца от мандата си. Парламент ще има, но той ще назначи служебно правителство и ще минем под президентско управление. На 21 или 22 януари, когато в длъжност встъпи новият държавен глава, той ще разпусне НС и ще насрочи нови парламентарни избори, което ще стане два месеца по-късно, т.е. в края на март в България ще има нови парламентарни избори. Дотогава ще бъдем под президентско управление. Вероятно от януари новият президент ще смени служебното правителство на Плевнелиев, като го гледам как слуша БСП и турците и какви ги говори. Ще бъдем под управлението на ген. Радев и ДПС до март. Тогава ще отидем до урните и отново ще гласуваме. Моята прогноза е, че всяка година ще правим избори, защото следващите парламентарни избори ще бъдат спечелени от ГЕРБ. Но ГЕРБ вероятно няма да има с кого да направи коалиция“, коментира бившият конституционен съдия.

Според Георги Марков на втория тур ще има мобилизация на десните избиратели. В неделя българите не просто ще харесат кандидат-президент, а ще решат накъде отива страната, дали ще остане посткомунистическа държава или ще се развива проевропейски, каза още Марков.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники