Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

"Галъп": Радев увеличава преднината си пред Цачева

Румен Радев и Цецка Цачеваснимка: bgnes.comРумен Радев и Цецка Цачева

Румен Радев увеличава преднината си пред Цецка Цачева, сочи експресен сондаж на „Галъп интернешънъл” от вчера, сряда. На база на данните, към момента може да се калкулира ориентировъчносъотношение от порядъка на 55 на 45% в полза на Румен Радев сред избралите кандидат, за които може да се очаква да гласуват.

На този етап е трудно да се калкулира ефектът на „Не подкрепям никого“ (доколкото то се употребява за пръв път в такива условия), но анализът сочи, че заедно с него, картината към днешния момент изглежда, най-общо, като 51 на 40 на 9%.

Очакваната избирателна активност най-вероятно ще бъде под тази от последната неделя. Причините за това ще са две – достигнатите 4 милиона гласували на първия тур са своеобразен връх на активността и отчасти се дължат и на референдума. И второ – значителен брой поддръжници на отпаднали кандидати няма да подкрепят никого или няма да гласуват.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники