Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Спешно проверяват реда в затворите

Спешно проверяват реда в затворите

Министърът на правосъдието Мария Павлова разпореди спешна проверка в  затворите и затворническите общежития. Тя ще обхване цялостната организацията на работа, спазването на постановените режим, ред и дисциплина, както и проверка за наличието на непозволени предмети и средства.

Към момента в България има 12 затвора, 23 затворнически общежития, от които 6 от закрит тип и два поправителни дома.

Към 20 март 2017 г. в специализираните структури по изпълнение на наказанията присъди очакват или излежават общо 7 361 души.

Повод за конкретната проверка е  излъченият на 17 март 2017 г. в сутрешния блок на bTV материал, озаглавен „Дрога, чалга и купон в пазарджишкия затвор“, в който бяха показани клипове, заснети на територията на затвора. По данни на ръководството на институцията, клиповете са били направени през август 2016 г.

Ръководството на Министерството на правосъдието и на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ заявяват твърдата си позиция, че проверките за непозволени средства, вещи и предмети на територията на местата за лишаване от свобода ще продължат със засилен интензитет.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.