Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

95% от глобите на чуждестранни граждани по пътищата в България не се събират

95% от глобите на чуждестранни граждани по пътищата в България не се събиратснимка: investor.bg

95% от глобите на чуждестранни граждани по пътищата в България не се събират. Това стана ясно след среща между депутати и експерти в парламента, посветена на проблема със събираемостта на глобите на КАТ. Срещата е по инициатива на партия "Воля", съобщава БТА.

Хората на Веселинн Марешки цитираха данни на МВР, според които от януари 2016 г. до 1 юни 2017 г. несъбраните средства от глоби са над 66 млн. лв.

Боряна Георгиева от „Воля“ заяви, че една от причините за "войната" по пътищата е липсата на контрол и чувството за безнаказаност.

Участници в дискусията заявиха, че проблем има с невръчените наказателни постановления и всъщност голяма част от хората дори не подозират, че дължат глоба. / Инвестор

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.