Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Бойко Борисов се извини на мъжа, разпитван от ГДБОП заради призив за бунт във "Фейсбук"

Васил Коцевснимка: btvnovinite.bgВасил Коцев

Премиерът Бойко Борисов се е извинил с телефонен разговор на Васил Коцев, който беше разпитван от ГДБОП заради негова публикация в социалната мрежа "Фейсбук", която полицията приела като заплаха към министър-председателя и призоваване към бунт.

Публикацията, провокирала проверката на спец полицаите е написана на 4 април. Тя гласи: „До Бойко, това което вършиш, ще те изхвърли не само от властта, а и ще ти отрежем главата! Това ли целиш! Българите да хванат пушките и ножовете! Денят идва!”.

"Обади ми се около 8:20. Каза ми, че е научил за случая от новините и се извинява", разказа Коцев пред Би Ти Ви. От разговора между двамата се разбира, че премиерът дори е разпоредил проверка, която да установи защо ГДБОП е действала по този начин.

"Премиерът ми каза, че това не е начинът, по който трябва да се притискат гражданите на страната, и поднесе своите извинения", допълва още Коцев. От своя страна той благодарил на Борисов, че е постъпил човешки. Премиерът го уверил, че ако има някакъв проблем, може да му пише есемес, а Борисов ще го потърси обратно, за да говорят.

По-късно днес и министър-председателят коментира темата, като заяви, че няма общо с решението на ГДБОП за разпита. "Чух се с него по телефона, за да му кажа, че нито знам, нито ме интересува, нито бих разпоредил подобно нещо", каза Борисов пред журналисти в Пловдив след като инспектира работата по разширяването на пътя Пловдив-Асеновград. От думите му се разбра, че двамата са се извинили един на друг. "Това е демокрацията, нека си пише който каквото иска", каза Борисов и даде да се разбере, че случилото се не му е приятно. / Дневник

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.