Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

МВР купува детектори на лъжата, ще изследва служителите си за агресия и корупция

МВР купува детектори на лъжата, ще изследва служителите си за агресия и корупцияснимка: dnevnik.bg

Министерството на вътрешните работи е обявило обществена поръчка за купуване на 3 полиграфа, по-известни, като "детектор на лъжата", и 40 лаптопа за обработване на резултатите за 95 333 лв. (без ДДС). Покупката е част от проект "Разширяване експертния капацитет на служителите на МВР за превенция на агресивни прояви в обществото, корупция и радикализация", който се финансира от Европейския социален фонд. Водещ по проекта е Института по психология на МВР, а общата му стойност е 3.45 млн. лв.

Една от основните дейности на проекта е "изследване на агресивните прояви". Първо ще бъдат обучат психолози за работа с полиграф, а акцент е провеждането на специализирано експертно изследване за ранно разпознаване на признаци на радикализация. Пилотно изследване ще бъде проведено сред минимум 60 служители на МВР, а след анализ на резултатите и корекции в методиката ще бъде направено теренно изследване сред представителна извадка от служители на МВР (минимум 600 служители). След като бъде написан аналитичен доклад върху резултатите от изследването ще бъдат разработени обучителна програма и материали. / Дневник

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.