Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Прокуратурата внесе обвинение срещу бившия външен министър Даниел Митов и негов заместник

Даниел Митовснимка: dnevnik.bgДаниел Митов

Софийската градска прокуратура (СГП) е внесла в Специализирания наказателен съд (СпНС) обвинителен акт срещу Даниел Митов – бивш министър на външните работи и Христо Ангеличин – бивш заместник министър на външните работи.

Митов е обвинен за престъпление по служба, а Ангеличин в безстопанственост, съобщиха от обвинението.

Даниел Митов е обвинен в това, че в периода от 15.01.2016 г. до 22.07.2016 г., като министър на външните работи, при условията на продължавано престъпление не изпълнил служебните си задължения с цел да набави облага за търговско дружество. От това настъпили значителни вредни последици в размер на 494 458,03 лв. за Министерството на външните работи.

Става дума за платени неправомерно на фирма за организиране на служебни пътувания - за осигуряване на самолетни билети, хотели и застраховки.

Даниел Митов е с мярка за неотклонение "Подписка".

Христо Ангеличин е обвинен, че в същия период не е упражнил контрол върху дейността на дирекция "Управление на собствеността и материално-техническо осигуряване" в МВнР.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники