Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Марешки иска мораториум върху сделките за модернизация на армията

Веселин МарешкиВеселин Марешки

Председателят на ВОЛЯ Веселин Марешки внесe в парламента проектoрешение за мораториум върху разходите за въоръжаване. От партията искат да се спрат проектите за купуване на нов тип изтребители и бронирани машини за 3,3 млрд. лева.

„Граничим с държави, с които сме приятели. Не мисля, че от някоя от тях имаме заплаха за нападение, особено по въздух. Това е излишен лукс”, заяви в Здравей, България Веселин Марешки.

По думите му това е дезертьорство спрямо българския национален интерес и парите могат да бъдат изхарчени много по-полезно.

„Не смятам, че има заплаха за националната ни сигурност. Тя е много по-заплашена от бедността и корупцията, отколкото от някакви външни фактори. Първо да се справим с тези проблеми и след това, ако останат някакви пари, да ги даваме за излишен лукс”, заяви Марешки.

„Ние сме за оправяне живота в България, за инвестиране на тези пари в младото поколение, за да решим демографския срив. Когато останат пари, тогава да си купуваме луксозни играчки”, допълни той.

Марешки се закани партията му да иска оставката на военния министър Красимир Каракачанов.

„За грабежа с тези самолети няма да подкрепим правителството. Смятам, че това е краят на така наречените Патриоти”, допълни лидерът на ВОЛЯ.

Веселин Марешки бе помолен да коментира и темата за строежа на АЕЦ „Белене”.

„Централата няма как да бъде построена без руско участие. Търсим външен инвеститор, подкрепяме правителството в това. Ние обаче имаме друг поглед – не смятам, че авансово трябва да се свали мораториумът върху строежа на АЕЦ „Белене”. Те да си водят преговорите и когато дойдат в парламента с конкретно решени, тогава ще свалим мораториума и ще одобрим сделката”, на мнение е Марешки.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники