Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Държавният глава: България има нужда от модерна и боеспособна армия, съвместима със своите съюзници

Държавният глава: България има нужда от модерна и боеспособна армия, съвместима със своите съюзници

Светът е динамичен и противоречив и България има нужда от модерна и боеспособна армия, съвместима със своите съюзници. Този приоритет трябва да стои на вниманието на държавното и висшето военно ръководство. Това заяви президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев при откриването на тържественото събрание във Военна академия „Георги Стойков Раковски“ по повод празникa на Сухопътни войски – 19 ноември.

Държавният глава изрази надежда, че проектът за превъоръжаване на Сухопътни войски като част от проектите и на другите Въоръжени сили ще се реализира и ще даде ново технологично ниво, което ще постави офицерите, сержантите и войниците ни в заслужена среда, в която могат да разгърнат своя потенциал, да изградят оперативни способности и отбранителен капацитет, от които България има нужда.

Румен Радев посочи, че това не решава всички проблеми и те продължават да стоят сериозни и с особена сила в Сухопътни войски, защото там недокомплектът е най-голям. „Условията са изключително тежки, има нужда от по-голямо внимание към бойната и спомагателна техника, към индивидуалното оборудване, към социалния статус и престижа на военнослужещия, както и към условията за професионално развитие и кариерно израстване. Това са все неща, които трябва да стоят на вниманието и на политическото, и на военното ръководство“, категоричен беше президентът.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.