Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Общо 266 души са станали жертви на трафик на хора през първите три месеца на годината

Общо 266 души са станали жертви на трафик на хора през първите три месеца на годината

За първите три месеца на годината общо 266 са пострадалите от престъпления, за които се води разследване за трафик на хора. Това съобщи днес секретарят на местната комисия за борба с трафика на хора във Варна Димитър Василев, който участва в отчета на резултатите от кампанията за превенция на трафика с цел трудова експлоатация "Робски трудNO" на сдружение "Младежка инициатива за устойчиво развитие", предаде БТА.

Той уточни, че изнесените данни са на Върховната касационна прокуратура. По думите му от всички пострадали от трафик на хора 226 са жени. Най-много са регистрираните случаи на пострадали с цел сексуална експлоатация - 183, каза още Василев и допълни, че 181 от тях са жени. Пострадалите от трафик с цел принудителен труд са 39, а спрямо бременни жени с цел продажба на детето - 34. Василев посочи още, че се наблюдава увеличение на идентифицираните непълнолетни жертви на трафик на хора - 50. / 24 часа

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.