Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Стартира строителството на най-модерната кардио клиника в Европа, която ще бъде във Варна

Александыр Чирковснимка: varna24.bgАлександыр Чирков

Вече са осигурени средствата за изграждането на най-модерната кардио клиника в Европа, която ще бъде във Варна. Инвестицията е на стойност 44 млн. евро, осигурени от Австрия. След като парите са вече факт се очаква най-късно до есента същинското строителство да започне. Това сподели за Varna24.bg най-известния български кардио хирург проф. Александър Чирков.

Клиниката ще бъде разположена в зоната около МОЛ Варна и Кауфланд. Тя трябва да бъде готова до края на 2017 г. В нея ще работят висококвалифицирани специалисти. Предвижда се около 80 души медицински персонал да бъдат пратени на обучение в престижни болници на Европа, Англия и Америка. Те ще получават стипендия от около 2000 евро, докато трае обучението им, сподели в интервю за Varna24.bg преди време проф. Чирков.

"Така Варна ще има нещо, което рядко се среща и другите ще завиждат. Дори и министъра на Горбачов, г-н Чазов, който сега е консултант на "Газпром", след като разбра, че ще правя тук болница, каза, че ще изпраща за лечение техните хора при нас", допълни професора. / varna24.bg

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.