Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Димитър Маргаритов: „Около 5% от жалбите в КЗП са за качеството на туристическия продукт”

Димитырр МаргаритовДимитырр Маргаритов

Около 5% от общия брой постъпващи в Комисията за защита на потребителите (КЗП) оплаквания на годишна база са свързани с качеството на туристическия продукт. Това показва един не чак толкова наситен с нарушения пазар, какъвто например е този на телекомуникационните услуги, където делът на жалбите е близо 30%, посочи пред БНР председателят Димитър Маргаритов.

Той припомни, че в помощ на туристите Комисията разкри за първа година виртуални приемни по Черноморието. Те са не само за въпроси в сферата на туризма. „Можем да се притечем на помощ при покупка на некачествена стока и отказана рекламация, при покупка на потенциално опасна стока, защото пък тогава нашата реакция би довела до изтеглянето на тази стока от пазара и така се предпазват и други потребители. Също и във всички онези случаи, в които е налице нелоялна търговска практика”, обясни Маргаритов.

От виртуалните приемни могат да се възползват всички туристи, които ще изберат да изкарат своите почивки в България. „Надявам се, че голяма част от нашите сънародници зад граница ще бъдат тук в летните месеци, за да се видят със своите близки, да почиват на нашето Черноморие. Надявам се, че в случаите, в които има някакво нарушение или някаква неудача, ще можем да откликнем, да помогнем и да създадем у тях справедливото усещане, че в България действително нещо положително се случва и че може да се разчита на съдействието на институциите за това да бъдат решавани реалните проблеми на всеки един човек”, каза още той.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.