Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Цената на тока за бита замръзва

Иван Ивановснимка: dnevnik.bgИван Иванов

До няколко години цените на тока за бита ще бъдат изравнени във всички региони в България, независимо дали потребителите се намират на територията на ЧЕЗ, ЕВН и Енерго-Про. Първи стъпки в тази посока ще има от юли, съобщи БНТ като се позова на изказване на председателя на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) Иван Иванов.

Той направи коментара си по време на общественото обсъждане на новите цени на природния газ, парното и тока, които ще влязат в сила от 1 юли.

Иванов съобщи, че според разчетите за клиентите на ЧЕЗ няма да има никаква промяна в цените на тока, за обслужваните от ЕВН ще има увеличение от 0.65%, а за "Енерго-Про" - намаление от 0.91%, което също е в посока за изравняването на цените. Това, което ние сме извършили чрез предложението за ценово решение, реално е в интерес както на бизнеса, поясни той.

КЕВР подготвя и значителни санкции за крадците на ток. Хванатите ще плащат т. нар. цена за недостиг от 200 лв. за мегаватчас при 70 лв. сега.

Междувременно, топлофикациите поискаха вместо намаление на цените на парното и топлата вода от юли - увеличение от 2-3 лева на мегаватчас. Дружествата твърдят, че нямат достатъчно пари, за да поддържат мрежите си.

Окончателно решение за цените КЕВР ще вземе в края на юни. / Дневник

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.