Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Караниколов: Германия е надежден и дългосрочен инвеститор в България

Караниколов: Германия е надежден и дългосрочен инвеститор в България

Германия е стратегически и водещ външнотърговски партньор на България, а немските компании са надеждни инвеститори, тъй като се ангажират дългосрочно. Това заяви министърът на икономиката Емил Караниколов, който проведе среща с представители на Източната комисия на германската икономика, в която членуват над 200 предприятия и  представлява интересите на германски фирми в 21 страни в Източната част на Европа. Участие в събитието взе и заместник-министърът на икономиката Александър Манолев.

На срещата бе дадена висока оценка за развитието на търговията  между двете страни, която достига рекордни нива през 2016г., когато стокообменът възлиза на 6. 637 млрд.евро, като за 2017г. се очаква да достигне и по-високи нива.  Обсъдени бяха и перспективите за бъдещи инвестиции и интересът, проявяван от германски компании в сферата на транспортна инфраструктура, машиностроене, производство на автомобилни части и детайли, високи технологии, хранително-вкусова промишленост и др..

Министър Караниколов запозна гостите от Германия с мерките, които правителството и Министерството на икономиката е предприело за намаляване на административната тежест, както и с възможностите за инвестиции в България. Министърът на икономиката посочи, че се работи през Закона за насърчаване на инвестициите за допълнителни облекчения за потенциалните инвеститори.

Министър Караниколов заяви, че активно се работи и за преодоляване на една от основните пречки пред бизнеса, която е свързана с недостига на квалифицирани кадри и адаптиране на професионалното образование спрямо специфичните нужди на бизнеса за развиване на местни кадри с необходимата квалификация.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
Последно променена вЧетвъртък, 07 Септември 2017 13:24
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.