Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Поевтиняват плодове и зеленчуци

Поевтиняват плодове и зеленчуци

Цените на плодовете и зеленчуците намаляват от началото на 2018 г., показват данни на Държавната комисия за стокови борси и тържища (ДКСБТ).

От бюлетина на комисията се разбира, че индексът на цените на едро се е понижил до ниво от 1,486 пункта в изминалата седмица спрямо 1,499 пункта преди това.

За сравнение в началото на година нивото на индекса е било 1,488 пункта. От данните става ясно, че цените на храните нямат ясна тенденция от 1 януари насам.

За спадът на индекса допринасят например ябълките, чиито цени на едро намаляват със 7,4%. С около 1% падат и цените на цитрусите - портокалите и мандарините.

Зелената салата също е намалила цената си - с 5,1%. Краставиците обаче са поскъпнали с 3,3%, а морковите - с почти 3 на сто.

Спад в цените се отчита и при повечето млечни продукти. Такъв се наблюдава най-вече при маслото - с 1,7%.

Киселото мляко е с 1,2% по-евтино, а сиренето с 0,2%. Кашкавалът обаче е поскъпнал с 1,3%. Същото се отнася и за захарта, чиято цена през изминалата седмица се е покачила с 1,8%. / 24 часа

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.