Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

3 компании с оферта за строителството на “Турски поток” в България

3 компании с оферта за строителството на “Турски поток” в Българияснимка: bgnesagency.com

Три компании са подали оферти за обществената поръчка на “Булгартрансгаз” за новата газова отсечка от турската граница до сръбския град Зайчар. Това стана ясно по време на публично отваряне на документацията, предаде репортер на БГНЕС.

Сред подалите оферти са консорциум от Саудитска Арабия, Италия и Унгария, уточни изпълнителният директор на „Булгартрансгаз“ Владимир Малинов.

На въпрос дали тръбата може да се разглежда като български участък от газопровода „Турски поток“, Малинов уточни, че става дума за разширяване на националната мрежа и тя досега не се е разглеждала като част или втора тръба на „Турски поток“.

До средата на годината трябва да бъде пусната процедура за финансираща институция. Най-късно до края месеца или началото на другия ще стане ясен победителят.

Трасето, по което ще се транспортира газа от „Турски поток”, е с дължина 485 километра. За строежа държавата ще вложи 2,8 млрд. лева.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
Последно променена вЧетвъртък, 07 Март 2019 17:15
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.