Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Токът поскъпва с 2,9%, под инфлацията

Токът поскъпва с 2,9%, под инфлациятаснимка: btvnovinite.bg

Електроенергията за бита и за малкия бизнес от днес поскъпва средно с 2,9%. Това съобщи на брифинг председателят на КЕВР Иван Иванов. При ЧЕЗ увеличението е 2,9%, при EVN е 2,97% и при ЕНЕРГО-ПРО е 2,8 %.

Средното увеличение на цената на топлината енергия е 3,53%, докато предложението беше за 4,5%. При най-голямата топлофикация - тази в София, поскъпването е с 3,6%, при предвидено 4,3%. Най-големият скок в цената преди беше в топлофикация Разград - 17,53%, а днес е свито на 8,59%. Почти двойно е свито поскъпването във Враца - от 7,52% на 3,84%. Председателят на КЕВР заяви, че са отчели намаление на цената на природния газ, макар то да е едва с 0,6%, взели са предвид и новия доклад на екоминистерството за закупването на емисии от топлофикациите и актуализираните данни са позволили да се постигне това намаление. / 24 часа

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.