Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Два завода за 100 млн. лв. предстои да заработят в Димитровград

Два завода за 100 млн. лв. предстои да заработят в Димитровградснимка: dnevnik.bg

През следващите две години в Димитровград ще бъдат построени две нови предприятия за авточасти, като общата инвестиция в тях е за 100 млн. лв. Те са на японската компания за кабели за коли "Язаки" и на турската за осветление на автомобили "Са-ба".

Това ще доведе до разкриването на 3800 работни места. В момента в града има само едно работещо предприятия - "Неохим", съобщава в днешния си брой "Капитал Daily".

Чрез българското си дружество "Са-ба България", което беше регистрирано в края на миналата година, турската компания е закупила 30 дка земя в село Крепост (между Димитровград и Хасково) от физическо лице. По думите на кмета на Димитровград Иво Димов предприятието ще започне работа до септември 2017 г.

"Язаки" е започнала подбор на кадри за новия си завод, който се изгражда между Димитровград и Хасково, пише изданието.

Справка в Имотния регистър показва, че "Язаки" е наела помещенията на "Практикер" в града за период от 27 месеца с три месеца гратисен период.

През двете години, докато работи под наем, "Язаки" трябва да завърши новия си завод.

Производственото хале на "Язаки" ще бъде разположено на над 30 хил. кв.м, а целият терен е с площ 60 дка. Инвестицията ще бъде от порядъка на 80 млн. лв.

Това ще бъде третият завод на "Язаки" в страната след тези в Сливен и Ямбол, където работят общо 5000 души. По данни на "Капитал" приходите на българското дружество за 2015 г. са нараснали с близо 40% до 298 млн. лв. / Дневник

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
Последно променена вПонеделник, 06 Юни 2016 13:26
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.