Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Американци изградиха в Добрич най-голямата у нас дестилерия за лавандула

Американци изградиха в Добрич най-голямата у нас дестилерия за лавандуласнимка: kmeta.bg

Официално днес бе открита най-голямата у нас дестилерия за етерични масла, изградена от "Есетери България", чийто собственик е компанията майка "doTERRA" - САЩ.

Инвестицията е 5 млн. лв., като се отварят и около 60 работни места. След прерязването на огромната лилава лента от кмета Йордан Йорданов, Матю Рийд, Дейвид Стърлинг, Тимъти Валантайлър и част от пристигналите специално за церемонията 80 топ търговци на амеркинаската компания, пред медиите генералният директор на "Есетера България" Пламен Николов заяви, че производството ще е в рамките на 200-250 дни в годината, като в дестилерията ще се произвеждат етерични масла от лавандула, маточина, лайка, резене, както и от семена на морков, жълт смил, риган и други.

Сред интересните подробности, които сподели още Николов е, че още тази година в добричката дестилерия ще се произвежда масло от тамян, като суровината за производството му ще бъде докарана от Сомалия или Етиопия. Главният технолог - Таня Аптиева, сподели, че маслото от тамян ще бъде изцяло за пазара в САЩ, като се ползвало в парфюмерията, козметиката, религията, медицината. / Стандарт

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники