Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Министър Петкова: Поддържането на стабилна икономическа среда за привличане на инвеститори е основна цел на българското правителство

Министър Петкова: Поддържането на стабилна икономическа среда за привличане на инвеститори е основна цел на българското правителство

"Поддържането на стабилна икономическа и финансова рамка, която да е привлекателна за инвеститорите, е основна цел на настоящето българско правителство. Това е гарант за висок икономически растеж в България.  Благодарение на успешната приватизация на девенския завод преди двадесет години от страна на "Солвей" и "Шишеджам", днес предприятието е едно от водещите в международен план." Това каза министърът на енергетиката Теменужка Пекова при откриването на нова инсталация в "Солвей Соди" ЕАД. Инвестицията в размер на 90 млн.лв. представлява котел на циркулиращ кипящ слой в ТЕЦ "Девен", част от предприятието. През този период са инвестирани над 1 млрд. лв. в обновяване на технологичните процеси, в околната среда и в човешкия капитал, допълни тя.

По думите на министър Петкова стабилността в енергийния отрасъл е един от основните фактори за устойчивото развитие на химическата индустрия у нас.

Ръководството на "Солвей Соди" даде висока оценка за политиката на правителството по отношение финансовата и икономическа стабилност в страната. "Това ще даде възможност за увеличаване капацитета на завода в България, както и привличане на повече производители на плоско стъкло в България", подчерта Спирос Номикос, генерален мениджър на групата "Солвей" за България.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
Последно променена вВторник, 12 Септември 2017 15:43
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.