Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Горанов: Ръстът на икономиката вече е осезаем за хората

Владислав ГорановВладислав Горанов

Българската икономика е четвърта по темп на растеж в Европа през 2016 година, коментира в ефира на bTV финансовият министър Владислав Горанов. Според него ръстът вече е осезаем и за хората, защото доходите имат почти двуцифрен ръст.

„Повече го усещат по-активните и по-добре работещите. Социално слабите и пасивните на пазара на труда няма как да го усетят“, отбеляза той.

Според финансовия министър управляващите изпълняват свои предизборни обещания – увеличаване на пенсиите, на заплатите в държавния сектор и запазване на данъците. Това по думите му води до стабилност и до повишаване на потребителското доверие.

В бюджета за 2018 година са предвидени повече разходи за издръжка на работещите в държавния сектор. Увеличението се дължи както на ефекта от повишаването на минималната работна заплата, така и от реално увеличение на заплащането – например в МВР и в сектора на образованието, посочи още финансовият министър. / Инвестор

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
Последно променена вПонеделник, 09 Октомври 2017 10:57
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.