Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

"Кока Кола" ще прави в София развоен център за Европа, Африка и Близкия изток

"Кока Кола" ще прави в София развоен център за Европа, Африка и Близкия изток

Компанията "Кока Кола" (Coca-Cola) обяви, че открива нов Развоен център за информационни технологии в София. Целта му е да предоставя високоефективни бизнес решения за компанията на глобално ниво с фокус върху Европа, Близкия Изток и Африка. Центърът в София ще е шестият за концерна след САЩ, Мексико, Индия, Сингапур и Япония и ще е вторият по големина, обем услуги и брой служители, се казва в съобщението.

Основните сфери на дейност ще бъдат софтуерни решения за системен анализ и разработване на програми, анализ на данни, мобилни приложения, обучения, роботика, инфраструктурна и информационна сигурност, както и технологични решения за маркетингови, финансови и технически функции на компанията.

България е избрана заради удобната часова зона, четирите технологични университета, възможността за бързи пътувания за регионите, за които ще отговаря, както и заради стабилното управление и поощренията за чуждите инвестиции, се казва в съобщението.

Компанията в България осигурява 40% от работните места в сферата на производство на безалкохолни напитки и е пряк работодател на 2 100 души. От 2002 г. в България са изградени две модерни съоръжения за производство на напитки и минерална вода в градовете Костинброд и Банкя. Общият размер на инвестициите в страната е 550 млн. долара. / Дневник

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
Последно променена вЧетвъртък, 18 Януари 2018 15:45
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.