Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Министър Караниколов: България е на четвърта позиция по иновационна динамика в ЕС

Министър Караниколов: България е на четвърта позиция по иновационна динамика в ЕС

България е на четвърта позиция по иновационна динамика през последните пет години, според иновационната класация на ЕС, което показва наличието на интензивни процеси при реализирането на иновационната политика. Това заяви министърът на икономиката Емил Караниколов в речта си при откриването на Международната конференция IT Hub Connect 2018 Иновации, регулации, инвестиции.

Министър Караниколов посочи още, че почти една трета от предприятията в страната се оценяват като иновативни, а 17% от тях са реализирали технологични иновации. „Целта ни да развием иновационния си потенциал с цел създаване и развитие на нови технологии, водещи към конкурентни предимства и повишаване на добавена стойност на националните продукти и услуги“, допълни той. По думите му Единният цифров пазар, достъпът до иновации, връзката между образованието и изискванията на бъдещия пазар на труда са в основата на технологичното развитие.

Икономическият министър изтъкна, че данните за развитието на българската икономика през последното десетилетие показват ясно, че тя следва световната тенденция на дигитализация на бизнес отношенията, като даде пример с оборота на услугите в сектора на информационните и комуникационни технологии в България, който се е увеличил с 300% за последните 7 години и достига 2,5 млрд. евро.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.