Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Нови банкови такси влизат в сила

Нови банкови такси влизат в силаснимка: bnt.bg

От 1 август влизат в сила промени, засягащи банковите такси. БНБ слага таван на комисионите, които се начисляват за теглене от банкомат, разкриване на сметка или плащане с дебитна карта. Решението на БНБ е съобразено с европейските изисквания, а банките трябва да съобразят таксите си със средните цени, определени от централната банка.

С промените откриването на разплащателна сметка ще ни струва максимум 1,79 лв. Ако към нея има и дебитна карта, цената е с близо 50 стотинки по-малко.

Средният размер на обслужването на разплащателна сметка в офис е 2, 27 лв. на месец и малко по-евтино ако към сметката има и дебитна карта.

Таванът за теглене на пари в брой на каса в офис на банката до 1000 лева е 1,02 лв. За теглене от банкомат на банката е 0,20 лв., а от друг 0, 92 лв. / БНТ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.