Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Има сериозен инвеститорски интерес към България от Турция

Александыр МанолевАлександыр Манолев

Има сериозен инвеститорски интерес към България от Турция, поради близостта до нашата страна и други фактори, които оказват влияние върху турските компании, както и пренасочване на инвеститорски интерес от Азия, коментира пред журналисти заместник-министърът на икономиката Александър Манолев.

Ръстът на БВП на България изпреварва средния за Европа и е нормално за нас да търсим потенциал за износ и да търсим инвеститори в страни, които са и извън ЕС, освен това събитията около Украйна, наложените санкции срещу Русия са икономическите и пазарни елементи, които преориентират страната както за търсене на инвестиции към България, така и за износ на нашите фирми, допълни той, цитиран от БТА.

Този засилен интерес се наблюдава от компании от преработвателната индустрия, производство, компоненти за автомобили, електроника, електротехника, селското стопанство, техника за преработка и производство на селскостопански продукти и хранителната индустрия.

В отговор на въпрос за индийската компания за кафе с инвестиционен интерес към България, заместник-министърът информира, че тя е посетила няколко локации в страната за оглед на терени. Обмислят инвестицията, тази компания вече оперира в Европа и планира да дислоцира част от производството си и постепенно да насочи цялото към България, допълни Манолев. / 24 часа

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
Последно променена вПонеделник, 24 Юли 2017 15:23
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.