Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

В Самоков отваря първият завод за производство на бронирани автомобили в България

В Самоков отваря първият завод за производство на бронирани автомобили в Българияснимка: bgnes.com

Първият завод за бронирани автомобили в България отваря врати днес в град Самоков, предаде репортер на БГНЕС.

Новата фирма е резултат от съвместното партньорство между Д-р инж. Антон Стефов и инж. Петър Георгиев, които са собственици съответно на International Armored Group и българската фирма „Самел 90“.

Стефов живее от 1990 година в Канада, където придобива опит като инженер в компания, която се занимава с бронировка. През 1996 г. отваря собствена фирма, която се занимава с производството на бронирани автомобили за армията, инкасо автомобили, машини за полицията и специалните войски.

В интервю за БГНЕС двамата казаха, че общата им цел е такива автомобили да се произвеждат у нас, а не да се купуват от чужбина.

Инж. Георгиев заяви, че направената инвестиция до момента за изграждането на цеха и закупуването на материалите е около 2 млн. лева и всичко това е направено за 5 месеца.

Д-р инж. Антон Стефов обяснява, че произвежданите у нас автомобили ще бъдат предназначени както за вътрешния, така и за международния пазар. /БГНЕС

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
Последно променена вВторник, 22 Май 2018 08:57
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.